Человек или гражданин

“Човек или гражданин”

Често, за да скриете истината възможно най-добре, трябва да я поставите на най-видно място.

Достатъчно дълго се чудих дали да предупредя читателя за възможните последици от притежаването на на знанията, съдържащи се в тази книга. В крайна сметка според мен това е нещо, което всеки разумен човек трябва да знае и използва.

Единствената уловка е, че степента на здрав разум на част от днешното общество не е толкова висока, колкото би трябвало да бъде и не достига високи показатели. Повече от 10 години “колония на строг режим” (градина, училище, институт, работа) обезкуражава в мнозинството от хората всякакво желание за по-нататъшно саморазвитие и познаване на околния свят. И все пак той е пълен с невероятни загадки и възхитителни открития.

Не напразно “двойкаджиите” често са най-успешните в самореализацията си и са по-приспособени към съвременните реалности на “пазарната икономика”.

Това не са просто думи. Аз самият съм учил доста добре и много добре си спомням колко трудно беше да се пречупят онези глупави нагласи и стереотипи, които несъзнателно ни бяха набивани от роднини, приятели, колеги и учители. Всички онези, които в определен момент от живота си сме смятали за свои авторитети.

Опасността от това познание се крие във факта, че то напълно разрушава обичайната представа за реалността. То разчупва модели, принципи, стереотипи и нагласи.

И аз предупреждавам!

“Отговорността е изцяло ваша – за остатъка от живота ви и за всички действия, които ще предприемете след изучаването на тази книга.

Горещо препоръчвам да не се чете на деца, бременни жени и хора с нестабилна психика.

Помислете 10 пъти, преди да продължите. Но ако изведнъж ви се стори много трудно да се изненадате от нещо, просто продължете да четете…


Свали безплатно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *