Методика за премахване на излишните килограми

"Отслабване с използване на ума"

За изданието:

В книгата са описани различни методики, които са работещи и реално ще ви помогнат в борбата с излишните килограми. Задълбочено е разгледан процесът на затлъстяване и как можем да го обърнем в обратна посока — да станем здрави, стройни и да се избавим от болките, които ни преследват в ежедневието. Авторите, чиито трудове ще разгледаме, са много известни диетолози с голям стаж, висококвалифицирани треньори, мануални терапевти. А. В. Ковальков е най-известният диетолог на руската федерация . А. В. Фалеев е майстор на спорта по пауерлифтинг. В. Н. Селуянов е професор към катедра по Физкултура и спорт, а Владимир Павлухин е опитен мануален терапевт. Подбраният материал ще ви даде отговори на много въпроси, но най-важното е, че той ще промени живота ви. След като прочетете тази книга, неочаквано ще откриете, че без да го правите нарочно, вече вървите по пътя, който сте мечтали да намерите. Най-полезната информация, която ви е необходима за водене на здравословен начин на живот, е събрана тук. Целта на книгата е, колкото се може повече хора да осъзнаят, че проблемът с наднорменото тегло и съпътстващите го заболявания, е обратим и никак не е труден. Важен е пътят. Посоката е избрана, щом четете това. Сега всичко зависи само от вас. Не се страхувайте да промените бъдещето си към по-добър живот! Ние ще ви подкрепяме в това ваше начинание! Следете поредицата, която ще следва. Бъдете здрави!

Издателство Здраве и Спорт – Васил Стоянов 2016

"Ендоекология на здравето"

“Всяка стъпка, която правим, произвежда нещо в този свят”
Човекът е частица от природата и когато нейните закони се нарушават, това води до болести.
Човекът, следвайки пътя на най-малкото съпротивление, изкуствено си създава лоши навици,
нарушава всички физиологични процеси, протичащи в организма. Теорията за “помийна яма”
(подкиселяването на организма), обяснява по най-добрия начин причината за болестите, чието
естество нямат значение. Как да бъдем здрави. Това е обяснено в тази книга.
В книгата ще разгледаме Система за подобряване на здравето на професор И. П. Неумывакин,
информацията за нашите приятели – микробите на Олга Лебедева к. м. н. , гастроентеролог, с която и
ще започнем тази книга, защото за да разберем процесите, които ни правят здрави или ни разболяват,
трябва по-отблизо да се запознаем с нашата микрофлора, без която съществуването на човечеството е просто невъзможно. Колкото повече се потапяте във тази информация, ще разберете, че вашето
здраве зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от ВАС. Обещавам, че ще бъде интересно! Кой е Неумивакин? Иван Павлович Неумивакин (7 юли 1928 г., Киргизска АССР, СССР – 22 април 2018 г., Русия) е съветски и руски лекар, който се занимава с космическа и алтернативна медицина. Доктор по медицина (1983 г.), заслужил изобретател на РСФСР (1979 г.), носител на Държавната награда на Латвийската ССР (1982 г.). Автор на много научни трудове и популярни книги за лечението и възстановяването на човешкото здраве, той същевременно е последовател на различни ненаучни идеи, привърженик на т.нар. езотерично псевдонаучно направление, наречено ениология (биоенергоинформатика).

Ендоекология на здравето
Екологично чист и висококачествен български мед

"Екологично чист и висококачесвен български мед"

Медоносните пчели са се появили едновременно с цъфтящите растения преди около 50
милиона години , т.е. дълго време преди появата на човека. През своето еволюционно развитие
пчелите са живели в тясна симбиоза с растенията и взаимовръзките им са много полезни както за
пчелитер така и за растенията. Растенията са единственият естествен източник на храна /нектар и
цветен прашец / за пчелите. От друга страна пчелите са основните опрашители на културните и
дивите ентомофилни растения.Ролята на пчелите за кръстосаното опрашване на растенията се
повиши значително през последните десетилетия, когато поради интензивното използване на
големи количества инсектициди за борба с болестите и вредителите по растенията количеството
на дивите насекоми опрашители беше редуцирано в значителна степен. Многобройни научни
изследвания са доказали голямото значение на пчелоопрашването за увеличаване на добивите,
подобряване на качеството на плодовете и семената, повишаване на жизнеността и подобряване
на наследствените качества на растенията. Изчислено е, че стойността на получената
растениевъдна продукция в резултат на пчелоопрашването е 100 пъти по-висока от стойността на
произвежданите пчелни продукти.

"Лечебната система на безслузестата диета"

Гладуването и храненето по тази система ме спасиха от 2 хронични заболявания, от едното от които
страдах през целия си съзнателен живот – фарингит (настинки, хрема, не се обличай леко, не пий
студени неща…), а другото хванах преди 2 години – простатит. И тази втора болест засяга мъже,
които са с 20-30 години по-възрастни от мен. От тази втора болест страдах повече, отколкото от
настинки през целия си живот. Няма да описвам официалното “лечение” – тези, които са се подлагали
на него, знаят колко унизително, неприятно и скъпо е то. И те веднага ви казват: “Това е всичко, сега
е за цял живот. Но не е така! Нищо друго, освен травма и куршум в главата, в тялото не е необратимо,
ако ресурсът на жизнената сила още не е изчерпан.Ще го кажа отново. Знанието е сила. Тя ще ви е необходима, за да разберете какво наистина се случва в тялото ви. Наистина, трябва да сте много уверени в себе си, в силите си и в разбирането на ситуацията. Когато от венците ви започнат да излизат камъни, да повръщате киселини, да вдигате температура, да имате кръвно и по кожата ви да се появяват пъпки на местата на предишните заболявания – всичко това са признаци на елиминиране – освобождаване на тялото ви от мръсотията. Вярвайте в това, което казва Ерет. Ако имате достатъчно вяра и сила, скоро тази вяра в думите му ще премине на нивото на Знанието и тогава няма да има нужда от повече никакви доказателства. И накрая, превеждах този текст дълго време, понякога през нощта. Затова е възможно да има печатни и граматически грешки и повтарящи се думи. Но те не засягат качеството на текста или неговата същност.
Сила и търпение, за да следвате Пътя на “Хранене по пътя към здравето”!

Лечебна система на безслузестата диета
Крахът на хигиената

"Крахът на хигиената"

Човешкото тяло е огромна зоологическа градина с разнообразие от видове, което може да се сравни с това на амазонската гора. Представете си следното: на всяка човешка клетка в тялото ни се падат десет “съмишленици”, т.е. микроорганизми. И всички те играят роля в концерта на нашето здраве.

Никой не оспорва, че хигиената е едно от най-важните постижения на цивилизацията. Но войната с микробите изглежда се е превърнала в самоцел и ситуацията вече е излязла извън контрол. Повярвали сме в дезинфекцията, въоръжени сме с антибиотици и ваксини и унищожаваме вируси и бактерии, без да забелязваме, че си нанасяме непоправими вреди. Ще успее ли човекът на XXI век да спре фармацефтичната война, водена от некоректни лекари, и да опази естествената си имунна система?

Берт Ехгартнер е австрийски научен журналист на свободна практика и носител на наградата за най-добра журналистика на Германската фондация за околна среда (DUH). Професионалните му интереси неизменно включват здравни въпроси и съвременната медицина – както официалната, така и алтернативната.


От преводача: в книгата се разглежда важността на нашият микробиом, от медицинска гледна точка. Предоставят се факти, проучвания, мнения. Ако в края на книгата споделяте важността на нашия микробен свят, тогава ще трябва да навлезете по-навътре в темата и аз ще ви предоставя тази информация – как да си отгледаме този чудесен свят, този „зоопарк“ на съмишленици и да бъдем със силен имунитет.

"Човек или гражданин"

Често, за да скриете истината възможно най-добре, трябва да я поставите на най-видно място.

Достатъчно дълго се чудих дали да предупредя читателя за възможните последици от притежаването на на знанията, съдържащи се в тази книга. В крайна сметка според мен това е нещо, което всеки разумен човек трябва да знае и използва.

Единствената уловка е, че степента на здрав разум на част от днешното общество не е толкова висока, колкото би трябвало да бъде и не достига високи показатели. Повече от 10 години “колония на строг режим” (градина, училище, институт, работа) обезкуражава в мнозинството от хората всякакво желание за по-нататъшно саморазвитие и познаване на околния свят. И все пак той е пълен с невероятни загадки и възхитителни открития.

Не напразно “двойкаджиите” често са най-успешните в самореализацията си и са по-приспособени към съвременните реалности на “пазарната икономика”.

Това не са просто думи. Аз самият съм учил доста добре и много добре си спомням колко трудно беше да се пречупят онези глупави нагласи и стереотипи, които несъзнателно ни бяха набивани от роднини, приятели, колеги и учители. Всички онези, които в определен момент от живота си сме смятали за свои авторитети.

Опасността от това познание се крие във факта, че то напълно разрушава обичайната представа за реалността. То разчупва модели, принципи, стереотипи и нагласи.

И аз предупреждавам!

“Отговорността е изцяло ваша – за остатъка от живота ви и за всички действия, които ще предприемете след изучаването на тази книга.

Горещо препоръчвам да не се чете на деца, бременни жени и хора с нестабилна психика.

Помислете 10 пъти, преди да продължите. Но ако изведнъж ви се стори много трудно да се изненадате от нещо, просто продължете да четете…

 

Человек или гражданин